Home » » Κυρίαρχος, το “Anytime” της Interamerican στις απευθείας Ασφαλίσεις Αυτοκινήτων!

Κυρίαρχος, το “Anytime” της Interamerican στις απευθείας Ασφαλίσεις Αυτοκινήτων!

Written By Unknown on Τρίτη 25 Ιουνίου 2013 | 10:33 π.μ.

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο το κοντέρ του αριθμού Απευθείας Ασφάλισης Αυτοκινήτων της “Interamerican”, “Anytime” έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ όταν χτύπησε τα… χίλια αυτοκίνητα σε μια ημέρα! Ο δεύτερος παίχτης στην Αγορά, από πλευράς Εταιρειών, παρόλο που άργησε να μπει στο παιχνίδι, είναι η “Εθνική”, βρίσκεται πολύ πίσω σε αριθμό απευθείας Ασφάλισης Αυτοκινήτων. Σημειωτέον ότι το  Δίκτυο Agency υποστηρίζει τις απευθείας Πωλήσεις από πολλούς Ασφαλιστές που αναγνώρισαν ως ικανοποιητικές τις προμήθειες που προσφέρει το Ethniki Protect. Οι επισκέψεις αυξήθηκαν μετά από τη διαφήμιση που ανέφερε το ασφάλιστρο των €99, χωρίς όμως να γίνουν οι αντίστοιχες εγγραφές.  Η MyDirect του Κοντομηνά παρουσιάζει χαμηλές επιδόσεις που δεν καλύπτουν την Επένδυση. Σύμφωνα με ορισμένες αξιόπιστες πληροφορίες που κυκλοφορούν στο στενό κύκλο των λίγων ειδικευμένων Στελεχών που ασχολούνται σε βάθος με τις απευθείας Ασφαλίσεις Αυτοκινήτων, δεν έχει την υποδομή που θα έπρεπε για να εξελιχτεί σε Κερδοφόρα Επένδυση και να γίνει ένας από τους μεγάλους παίχτες της Αγοράς. Οι ζημίες της αρχίζουν να γίνονται απειλητικές!  Η Hellas Direct των δύο Κυπρίων δεν κατάφερε να πλησιάσει τα νούμερα που θα κάλυπταν  την Επένδυση. Η μόνη επιτυχία των δύο νεαρών Κυπρίων είναι ότι κατόρθωσαν και άντλησαν… πέντε (5) εκατομμύρια από Αγγλική Χρηματαγορά!  Οι υπόλοιποι παίχτες των απευθείας Πωλήσεων είναι 2-3 Μεσίτες και βρίσκονται πολύ πίσω, με εξαίρεση την InsuranceMarket.gr η οποία τις λίγες ημέρες των μαζικών εγγραφών των Ανασφάλιστων έφτασε τις 200-250 εγγραφές την ημέρα, για να πέσει γρήγορα και κάθετα. Οι απευθείας Ασφαλίσεις εξαρτώνται σχεδόν απόλυτα  από τη Διαφήμιση…

Το ίδιο ισχύει και με το asfalistra.gr που ήταν ένα από τα πρώτα της Αγοράς. Μέτρια  εμφάνιση έχει και το  iasfalia.gr χωρίς να έχουμε έστω μερικά ενδεικτικά στοιχεία της απόδοσής της. Έτσι το πεδίο δράσης των απευθείας Πωλήσεων Ασφάλισης Αυτοκινήτων παραμένει στα χέρια της Interamerican η οποία όχι μόνον μονοπωλεί την Αγορά, αλλά πέρυσι κατόρθωσε και παρουσίασε Κέρδη! Αυτό ήταν το αποκορύφωμα της επιτυχίας του “Anytime” ! Παρακαλούμε τους Διαμεσολαβούντες να μην εκλάβουν ως εχθρική την επισήμανση αυτή! Σκοπός μας είναι να μεταφέρουμε τι συμβαίνει στην Αγορά και πώς αυτή εξελίσσεται…Δε μπορούμε να υποστηρίζουμε τη μια ή την άλλη πλευρά ανάλογα με τα δικά της συμφέροντα!
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Interamerican, Γεώργιος Κώτσαλος, αποδείχτηκε άλλη μια φορά ότι διαθέτει Ηγετικές Ικανότητες, πέρα από τις Διοικητικές, δεδομένου ότι ένα από τα ταλέντα του είναι να ξεχωρίζει τα “υποσχόμενα” στελέχη και να τους δίνει την ευκαιρία να εξελιχτούν. Ένας παρόμοιος νεαρός, Διευθυντής Μηχανογράφησης της τότε Metrolife, ο Ξ. Λιαπάκης, όταν η τελευταία συγχωνεύτηκε με τη Φοίνιξ, έπεσε στην αντίληψη του Γ. Κώτσαλου ο οποίος τον επιστράτευσε για να βρει μια λύση στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετώπιζε τότε η Φοίνιξ με τη Μηχανογράφησή της που τις κόστισε μερικά δισεκατομμύρια δραχμές, χωρίς ποτέ να λειτουργήσει… Σε χρόνο μηδέν ο Ξ. Λιαπάκης έλυσε το πρόβλημα του Γ. Κώτσαλου, και όταν αργότερα τον πήρε μαζί του όταν ανέλαβε τη Διεύθυνση της Interamerican, ο Ξ. Λιαπάκης υπήρξε ο θεμελιωτής του “Anytime” επιβεβαιώνοντας το σπάνιο ταλέντο του!
Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η Ασφαλιστική Αγορά τα τελευταία χρόνια έχει αναδείξει αρκετούς πολύ Ικανούς CEO ο κάθε ένας από τους οποίους έχει αποδείξει τις ικανότητές του, ιδίως μέσω της Κρίσης. Θα αναφερθούμε στα συγκεκριμένα αυτά στελέχη και θα παρουσιάσουμε τις επιτυχίες τους σε αποκλειστικές συνεντεύξεις.
Θα πρέπει να μάθουμε να ξεχωρίζουμε τις Ατομικές Επιχειρηματικές Επιτυχίες που συχνά… διαλύουν τον Κλάδο τους παραπλανώντας τους Πελάτες τους προκειμένου οι επιτήδειοι Επιχειρηματίες να θησαυρίζουν προσωπικά καταστρέφοντας το “Γόνο¨ της Αγοράς τους, από τις Επιχειρηματικές Επιτυχίες που βάζουν πάνω από όλα τους Πελάτες τους, την Κοινωνία και το θεσμό του Κλάδου τους!
Ο Ιερός Θεσμός της Ασφάλισης έχει κανιβαλιστεί σε μεγάλο βαθμό στη χώρα μας και κάθε Εταιρική ή Διαμεσολαβητική επιτυχία που παράγεται και προσφέρει “Πρόσθετη Αξία” στο Θεσμό θα πρέπει να χειροκροτείται και να επιβραβεύεται,από όλους μας! Από πλευράς των Διαμεσολαβούντων, ένα παράδειγμα που θα πρέπει να αναγνωριστεί είναι η προσπάθεια του ΣΕΜΑ να καθιερώσει ενιαίους ορισμούς στα συμβόλαια, ώστε οι ασφαλισμένοι να είναι σε θέση να καταλαβαίνουν γρήγορα και ξεκάθαρα τις παροχές και να συγκρίνουν εύκολα τα διαφορετικά στοιχεία τους.
Ήδη παραγγείλαμε μια έρευνα για να εντοπίσουμε παρόμοιες ενέργειες της Πολιτείας, των Εταιρειών, των Διαμεσολαβούντων και των Συλλόγων των Εργαζομένων και για να αποδείξουμε άλλη μια φορά ότι όλα τα θέματα που υποστηρίζει η κάθε μια πλευρά αναφέρονται αποκλειστικά στα Συμφέροντά της και καθόλου στο Θεσμό ή την Κοινωνία!  Από αυτό το σημείο δεν ξεκινάει και η ευρύτερη έννοια του “Πολιτισμού” ενός Λαού;
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου