Home » » Απευθείας πληρωμή ασφαλίστρων μέσω τραπεζών επόμενο βήμα μετά την προπληρωμή

Απευθείας πληρωμή ασφαλίστρων μέσω τραπεζών επόμενο βήμα μετά την προπληρωμή

Written By Unknown on Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014 | 11:44 π.μ.



Η εφαρμογή από τις αρχές του χρόνου της προπληρωμής των ασφαλίστρων είτε για την ανανέωση είτε για την έκδοση νέου ασφαλιστικού συμβολαίου φαίνεται να είναι η αρχή αλλαγών στο χώρο της ασφάλισης. .
Αν και η εφαρμογή του νέου τρόπου πληρωμής από τους ασφαλισμένους αλλά και της απόδοσης των ασφαλίστρων από τους διαμεσολαβούντες στις εταιρίες εντός 7 ημερών είναι σε αρχικό στάδιο, διαρρέουν πληροφορίες ότι η συνέχεια θα είναι η απευθείας πληρωμή μέσω τραπεζών.
Σύμφωνα με πληροφορίες η εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου προωθείται κύρια από τις μεγάλες ασφαλιστικές εταιρίες ώστε να μην υπάρχει διακράτηση των ασφάλιστρων για μεγάλο χρονικό διάστημα από τους διαμεσολαβούντες , αλλά και για να μην γίνεται μεταφορά χαρτοφυλακίων ανάλογα την πολιτική της κάθε εταιρίας στο θέμα της απόδοσης των ασφαλίστρων.
Ωστόσο πολλά θα κριθούν εκτιμούν άνθρωποι της αγοράς από το πώς θα εξελιχθεί η εφαρμογή της προπληρωμής και της απόδοσης από τους διαμεσολαβούντες. Αν και από τις εταιρίες αναφέρεται ότι υπάρχει προσαρμογή στο νέο σύστημα τόσο από τις εταιρίες όσο και από τους διαμεσολαβούντες .
Επιπλέον η Εποπτική Αρχή της Τράπεζας της Ελλάδος ήδη είναι σε φάση ελέγχων σχετικά με τις νέες ρυθμίσεις στις εισπράξεις αλλά και τις πολιτικές πωλήσεων τόσο προς την πλευρά των εταιριών όσο και των διαμεσολαβούντων.
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου