Home » » Επιλεκτικές κινήσεις στη Λεωφόρο Αθηνών

Επιλεκτικές κινήσεις στη Λεωφόρο Αθηνών

Written By Unknown on Τρίτη 8 Απριλίου 2014 | 1:16 μ.μ.

Την... όρεξη της αγοράς να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα εκτιμούν κύκλοι της αγοράς ότι δείχνει η συσσώρευση του Γενικού Δείκτη στα τρέχοντα επίπεδα, δεδομένης και της νέας ρευστότητας, ύψους 3 δισ. ευρώ, σε Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς (όπου αύριο ολοκληρώνεται η εγγραφή στην ΑΜΚ στα 1,70 ευρώ), ενώ ακολουθεί στη συνέχεια και η Eurobank με ΑΜΚ 3 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, μια μικρή ανατάραξη αναμένεται ακόμα, λόγω του rebalancing που θα επέλθει και στην Τρ. Πειραιώς με αφορμή την εισαγωγή νέων μετοχών από την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου.

Οποιεσδήποτε πιέσεις παρατηρήθηκαν σε άλλες δεικτοβαρείς μετοχές, οφείλεται κυρίως στην αναδιάρθρωση στους δείκτες του MSCI, και στις αναδιαρθρώσεις θεσμικών χαρτοφυλακίων.

Το πολιτικό ρίσκο και η αλλαγή του κλίματος στα ξένα χρηματιστήρια, είναι οι δυο  παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν διόρθωση των τιμών σε χαμηλότερα επίπεδα, αν και αυτοί μπορούν να εξισορροπηθούν από το εγχείρημα «εξόδου» της Ελλάδας στις αγορές τέσσερα χρόνια μετά το πρώτο μνημόνιο.

Στον 25άρη ξεχωρίζει ο ΟΠΑΠ (+2,26%) ύστερα από τις πιέσεις που δέχτηκε στις δυο προηγούμενες συνεδριάσεις. Τα σημαντικότερα κέρδη σημειώνουν η Τρ. Πειραιώς (1,07%), ο Τιτάνας (+1,61%), η Frigoglass (+1,07%), Jumbo (+0,88%) και ΕΤΕ (+0,77%).

Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται η μετοχή του ΟΛΠ (-2,75%), η ΤΕΝΕΡΓ (-1,97%), η Alpha Bank (-1.62%) και η ΜΟΗ (-1,67%).

Στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης, η Eurobank σημειώνει άνοδο 2,55% στα 0,482 ευρώ, ενώ το Σάββατο συγκαλεί ΕΓΣ για ΑΜΚ 3 δις ευρώ.

Ο τζίρος κινείται σε χαμηλά επίπεδα για την ώρα (στα 17,44 εκατ. ευρώ), ενώ στο σύνολο της αγοράς, 39 μετοχές κινούνται ανοδικά, 28 πτωτικά και 11 παραμένουν σταθερές.
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου